Ajuntament de Santpedor

Ajuntament de Santpedor
  • MIDA DEL TEXT        

08:59  |  23/07/2017

Data i hora oficial

El temps

Molta participació a la festa dels 10 anys del Consell dels Infants de Santpedor

  • Pel matí, es van instal·lar inflables a la piscina

    Pel matí, es van instal·lar inflables a la piscina

  • L'acte instituciona del 10e aniversari es va fer al Convent

    L'acte instituciona del 10e aniversari es va fer al Convent

19/06/2017

DESCRIPCIÓ


Una jornada festiva durant tot el dissabte ha servit per commemorar els 10 anys del Consell dels Infants de Santpedor. La proposta es va dividir en tres parts: pel matí a la piscina, per la tarda al Convent de Sant Francesc i al vespre a la Plaça Gran. La participació i les ganes de recordar tota una dècada d’implicació dels nens per fer de Santpedor un poble cada dia millor van marcar la jornada.


La calor d’aquest cap de setmana va ajudar a fer de la proposta d’inflables a la piscina municipal de Santpedor un èxit aclaparador. Els nens entre 3 i 12 anys tenien l’accés gratuït i hi va haver moments en què es van fer cues per poder seguir el recorregut que els inflables de colors proposaven.


A la tarda, a l’auditori del Convent, es va fer el plenari del Consell amb la renovació dels consellers i conselleres. És un moment que es repeteix cada any i que permet agrair la feina feta als consellers sortint i donar la benvinguda a les noves incorporacions. També va ser el moment per repassar la feina feta aquest curs amb el visionat d’un vídeo de tot el treball fet amb el projecte de “l’escola que volem”. Per recordar els 10 anys en què prop d’un centenar de nens han participat en el debat de com fer cada cop un poble millor, es va poder veure un vídeo amb entrevistes a una quarantena de consellers i conselleres que hi ha passat al llarg d’aquesta dècada. L’acte es va tancar amb una taula rodona amb el psicòleg, educador i periodista Jaume  Funes; Josep Colomer, representant de la Diputació; Marta Berna, representant de la primera promoció del Consell dels Infants; Berta Soler, exconsellera; i Marta Amador, consellera actual.

El  concert de la Big Band de l’escola de música de Santpedor va servir per tancar la festa amb més de 150 persones  a la plaça Gran amb botifarrada i música amb DJ.


El consell dels infants de Santpedor va ser un dels consells pioners a la comarca del Bages. En tot aquest temps, els joves consellers, han fet aportacions, algunes de les quals s’han tirat endavant i han comportat millores al poble. Així, s’ha fet un tram de carril bici al poble, una campanya de sensibilització per a la recollida d’excrements de gossos i altres coses com per exemple instal·lar una taula de ping pong o una zona de skate als parcs del municipi.


El consell dels infants es renova cada any amb nous membres. A més dels projectes que busquen transformar el municipi, el consell dels infants participa activament en la festa major i en diferents accions solidàries i de consciència com és el cas dels actes organitzats per commemorar els drets dels infants. Data de modificació: 19/06/2017 12:04:22

Escut de Santpedor

Ajuntament de Santpedor
Plaça gran, 4 - 08251 Santpedor - Tel. 93 8272828

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos:

  • RSS