Ajuntament de Santpedor

Ajuntament de Santpedor
 • MIDA DEL TEXT        

09:16  |  17/12/2017

Data i hora oficial

El temps

Una colònia de prop de 60 cigonyes provinents d'Alemanya ha fet nit a Santpedor

 • la Torre de l'Aigua va ser el lloc escollit per un grup de cigonyes

  la Torre de l'Aigua va ser el lloc escollit per un grup de cigonyes

 • El campanar de l'església va ser també parada i fonda per un dia

  El campanar de l'església va ser també parada i fonda per un dia

 • La xemeneia de Cal Clarassó mostrava aquest aspecte

  La xemeneia de Cal Clarassó mostrava aquest aspecte

06/09/2017

DESCRIPCIÓ


Ha estat una visita efímera però que ha deixat empremta a Santpedor. Una colònia de prop d’una seixantena de cigonyes ha fet nit als punts més alts del poble: campanars, xemeneies,

Segons el regidor de Media Ambient, Josep Illa, és una migració post nupcial cap a zona d’hivernada al continent africà. L’espècie que ha passat per Santpedor és la cigonya blanca. Fa aproximadament un metre i té el plomatge de color blanc amb les plomes rèmiges negres. Aquestes aus migratòries tornen sempre als mateixos nius d’on han marxat l’any anterior. Quan arriben el primer que fan és reconstruir-los.

Algunes d’aquestes cigonyes van marcades amb anelles de color amb inscripció de lectura a distància. Aquest fet ha permès que el santpedorenc Jordi Felip en podés agafar imatges de les anelles que ha facilitat a Marc Illa, de  l’Estació Biològica de l’Aiguamoll de la Bòbila i ha pogut confirmar algunes lectures d’anelles, indicant que la procedència de la colònia que ha passat per Santpedor és Alemanya.

A Santpedor, el seu pas ha despertat molta expectació. Ahir al vespre, desenes de persones van agafar imatges bucòliques del pas de les aus pel poble concentrades al campanar de l’església de Santpedor, la xemeneia de Cal Clarassó, la Torre de l’Aigua de Can Jorba, els focus del camp d’Esports Josep Guardiola per citar alguns exemples. Aquest matí, les imatges ja no eren aèries sinó a peu pla, quan les cigonyes han pasturat pels prats abans de continuar els eu camí cap a l’Àfrica. 

Consulteu al facebook per veure més imatges del pas de les cigonyes per Santpedor https://www.facebook.com/ajuntamentsantpedor/Data de modificació: 06/09/2017 14:36:52

Escut de Santpedor

Ajuntament de Santpedor
Plaça gran, 4 - 08251 Santpedor - Tel. 93 8272828

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS