Ajuntament de Santpedor

Ajuntament de Santpedor
  • MIDA DEL TEXT        

05:07  |  25/02/2018

Data i hora oficial

El temps

Fires i festes

FEBRER
Festa de Sant Antoni
A començament de gener.
Es tenen notícies d'aquesta festa des de l'any 1326. Llavors funcionava com a confraria.
Totes les feines i oficis hi estaven agrupats, tenien els seus sants patronals i amb els anys, van convertir-se en el que en deien "els gremis".
La festa, en aquells temps, consistia en unes passades dels genets amb els cavalls , podríem dir "els tres tombs". Aquestes passades eren conegudes con "les Riambaldes", i el recorregut passava pels carrers del voltant de l'església de Sant Pere.Al s. XX, arriba el seu màxim esplendor, amb la benedicció dels animals, les curses d'ases i someres i el ball de nit.


PASQUA

CARAMELLES


JUNY
FESTA MAJOR
Segon diumenge de juny.
Antigament es festejava la festa de les Santes Espines. Avui dia, té lloc el segon diumenge del mes de juny, on la vila viu tres dies de gresca i festa al carrer.


JULIOL
SANTA ANNA
26 de juliol
L'origen de la festivitat de Santa Anna data de l'any 1507. Va ser llavors quan "per acord del Consell General de la Vila, fou declarada co-Patrona de la Vila". Actualment, es fa un pelegrinatge des de l'ermita de Sant Francesc a la de Santa Anna, on es celebra una missa en honor a la patrona del municipi.


SETEMBRE

Fira de Sant Miquel

Últim cap de setmana de setembre

L'origen es remunta a final del segle XII, quan el rei Alfons i concedeix la carta de població amb franqueses a la vila de Santpedor. Durant l'edat mitjana la Fira es consolida con una de les més importants de la Catalunya interior, i en el transcurs dels anys, es va adaptant a les circumstàncies de cada període històric: fira artesanal, fira ramadera, etc.
La fira de Sant Miquel gira entorn del barri antic de Santpedor, el qual conserva l'estructura medieval de carrers estrets ia collidors. Des de l'any 1991. s'aposta ,any rere any, pels productes naturals i ecològics.En la Actualitat la fira de Sant Miquel s'ha consolidat com una de les principals de la Catalunya interior.Diversos actes culturals amenitzen la fira: actes tradicionals, músics al carrer, exposicions, xerrades...Avui dia la fira posa especial atenció a la gastronomia pròpia de la comarca i en concert a la santpedorenca, oferint degustacions de productes propis i recuperant el plat típic de la Fira: cabra estofada amb albergínia.


DESEMBRE
Pessebre Vivent
Voltants de Nadal.
Acte tradicional nadalenc amb més de 25 anys d'antiguitat. Les diverses escenes que combinen la història i la vida quotidiana segueixen un itinerari ambientat dins l'entorn medieval del barri antic de la vila, i els nens i nenes de Santpedor en són els principals protagonistes.

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA
Escut de Santpedor

Ajuntament de Santpedor
Plaça gran, 4 - 08251 Santpedor - Tel. 93 8272828

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos:

  • RSS