La Policia Local de Santpedor s'ha integrat, aquest divendres, a la Xarxa d'informació policial XipNet 2.0, una xarxa de comunicació policial al sà de la qual es comuniquen cossos policialsi guà rdies municipals d'una seixantena de municipis d'arreu de Catalunya. Es tracta d'un projecte creat amb l'objectiu de promoure una plataforma de comunicació comuna que mantingui els seus membres informats de l'activitat, a diferents nivells. Aquesta "sala de control virtual" s'ha materialitzat a partir de la creació d'un perfil comú entre totes les policies que funciona amb l'aplicació TweetDeck, de la plataforma Twitter.
El nou sistema de comunicació en xarxa ha començat a operar aquest divendres a la tarda i permetrà , des d'ara, que la Policia Local de Santpedor tingui accés a les piulades que es publiquin a la xarxa i també a introduir-ne. Amb aquest nou sistema es pretén potenciar "la tasca que desenvolupem les policies locals com a peça clau del gran trencaclosques que és la seguretat general de Catalunya", explica el cap policial de Santpedor, Moisès Gimeno.
A nivell territorial, està previst que un total de 10 policies locals s'hi vagin integrant de forma immediata. A banda Santpedor, la xarxa ja compta amb la participació dels cossos policials de Navarcles, Calders i Sant Joan de Vilatorrada. Durant els pròxims dies, també hi començaran a operar els serveis de Navà s, Sant Salvador de Guardiola, Castellbell i el Vilar, Balsareny i Sallent. Des d'aquest punt de vista, aquesta nova plataforma de comunicació es perfila, segons Moisès Gimeno, com "una eina molt valuosa a l'hora de coordinar-nos i afrontar situacions d'emergències".
Â
Estructura i funcionament de XipNet 2.0La sala virtual s'ha materialitzat en una plataforma que funciona a dos nivells: un local per a cada municipi i un a partir d'un perfil comú per a totes les policies que hi estan integrades i que permet seguir les piulades que publica cada policia mitjançant una sala tancada.
De moment, la xarxa està integrada per operadors policials. Finalitzada la fase pilot que en la qual s'està treballant en aquests moments, s'obrirà el projecte a la participació d'altres interlocutors: regidors, departaments, serveis, premsa, etc.
El projecte es va gestar fa un any i mig, a partir de la idea del cap de la policia local de Mollet, Jaume González, i d'un agent de la policia de Les Franqueses, Albert Costa. Aquest darrer és el que s'encarrega de fer les sessions formatives per a la posada en marxa del nou sistema de comunicació, poble a poble, que va començar a implantar-se a les zones del Vallès i del Maresme. Actualment, la cobertura del projecte XipNet 2.0 opera a tres de les nou regions policials de Catalunya. El Bages és la primera comarca de la Regió Policial Central en la qual ha començat a operar el projecte que ara també s'implantarà a les policies d'Osona.
**Si necessiteu més informació, podeu trucar el sergent Moisès Gimeno al telf 646 48 78 63