Es van presentar 4 empreses a fer aquestes obres i Construccions Somic SL, del Grup Sorroche és qui s’ha adjudicat la primera fase de la rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil de Santpedor. Els treballs d’aquesta fase que començaran aquest estiu costen prop de 750 mil euros i duraran 8 mesos.
El ple de l’Ajuntament de Santpedor ha aprovat aquest dimarts l’adjudicació de la primera fase de la rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil de Cal Clarassó. L’empresa constructora manresana, Construccions Somic SL, del Grup Sorroche, és l’encarregada dels treballs que arrancaran aquest proper mes d’agost. En total aquesta fase té un cost de prop de 750 mil euros i el termini d’execució és de 8 mesos. Consisteix en la rehabilitació de l’envolvent de edifici, és a dir façanes, coberta i també de la xemeneia de l’antiga fàbrica. A més es farà la urbanització de l’entorn que afectarà també els carrers Vall i Doctor Vila.
A la licitació de la primera fase de la restauració de Cal Clarassó s’hi van presentar 4 empreses, de les quals dues tenen la seu social al Bages, una a Barcelona i una quarta al País Valencià. La constructora del Grup Sorroche, Construccions Somic SL amb seu a Manresa es va endur el projecte. La proposta que va presentar millorava en un 10% l’oferta econòmica que se situa en prop de 750.000 euros sense comptar l’iva. També reduïa el termini d’execució de l’obra. Si bé es demanava que com a màxim fos de 9 mesos, l’empresa en la seva proposta es compromet a fer-la en 30 dies menys. Aquests dos punts juntament a altres aspectes tècnics han fet que fos la proposta més ben valorada en el concurs i el ple ha fet el darrer pas aprovant-ne l’adjudicació.
La rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil, ubicada al bell mig del casc antic, té un cost de 1.708.000 euros, dintre de les previsions que es van fer inicialment, i es desenvoluparà en tres fases. La rehabilitació de Cal Clarassó és una de les obres emblemàtiques d’aquesta legislatura i es farà en tres fases: la primera que s’ha adjudicat ara i que actua sobre estructura i urbanització de l’entorn; la segona que es deixa per a més endavant i comporta el condicionament dels interiors de l’edifici; i la tercera que consisteix simplement en l’adquisició del mobiliari.
El recinte de Cal Clarassó ocupa prop de mil metres quadrats amb un edifici principal, el de l’antiga fàbrica tèxtil. Aquest edifici de dues plantes quasi rectangulars amb un interior diàfan. L’actuació respecta l’edifici però també dóna resposta a les necessitats plantejades per l’Ajuntament per reubicar-hi la llar d’avis de Ca l’Arola i reconvertir també l’antiga fàbrica en un equipament sociocultural. Disposarà d’espais dirigits principalment a persones grans amb aules multiusos per poder fer informàtica, cuina i altres tallers; una zona de bar i restaurant; un espai de jocs interior i exterior que permeti activitats de jocs de taula, una sala d’actes polivalent i també espais per a l’escola d’adults.