La classe Pit Roig de 5è de l’escola La Serreta de Santpedor ha lliurat a la Fundació Llars de Sant Joan de Déu tres caixes de roba d’esport i pijames per a nens fins a 16 anys de famílies que han sol·licitat refugi a Manresa. Aquest projecte solidari forma part de la campanya en anglès #ourhomeisyourhome que han fet els nens al poble durant el darrer trimestre del curs. A la presentació de la campanya hi ha anat l'alcalde i el responsable de la fundació Llars de Sant Joan de Déu
Avui era un gran dia per a la classe Pit Roig de 5è de l’escola La Serreta de Santpedor. Han presentat els resultats de la campanya solidària que durant el darrer trimestre han fet a Santpedor i que ha consistit en recollir pijames i roba d’esport per a nens fins a 16 anys en el marc de la campanya casa Nostra, Casa Vostra. Els nens i nenes de l’escola han fet aquesta campanya en anglès com a part de l’aprenentatge de la llengua i per això han creat el hashtag “ourhomeisyourhome” que es podia llegir als cartells que els mateixos estudiants han elaborat i repartit per l’escola. A més de cartells han gravat un vídeo explicatiu de perquè recollien la roba i què en pensaven fer. I tot això ho han explicat avui al responsable de les Llars de sant Joan de Déu, Ignasi Amat, i a l’alcalde de Santpedor Xavier Codina que han anat a l’escola a conèixer de primera mà aquesta iniciativa.
Tot en anglès
Els nens s’han explicat en anglès i després han fet molts preguntes a Amat sobre la seva feina i les llars de Manresa. Ha explicat que actualment hi ha 81 persones acollides a les llars, de les quals la meitat són menors. És a ells a qui precisament s’ha adreçat la campanya a Santpedor. Tothom dóna per fer que les persones que arriben a Manresa són de Síria, però no és així, ha explicat Amat als nens. Són famílies que han marxat dels seus països d’origen perquè allà són perseguits per diferents motius, la majoria de cops perquè són diferents o pensen diferent. La millor manera d’acollir-los és ajudar-los a integrar-se a casa nostra, ha respost amat a les preguntes dels nens.
A Manresa hi ha famílies també d’Hondures, de l’Àfrica Subsahariana, del Pakistan. I tots necessiten quan arriben mantenir el seu contacte amb les famílies que han deixat als seus països d’origen. Per això el primer que demanen és el wifi i carregar el mòbil, la cosa més preuada que porten a sobre quan arriben. Els nens han escoltat totes les explicacions amb molt interès. L’alcalde de santpedor, Xavier Codina, ha felicitat els nens el treball en aquest projecte i a les mestres la feina que hi ha hagut al darrera. Igualment ha explicat que en aquests moments a santpedor ja hi ha 21 famílies que participen al programa d’acollida de Casa Nostra, Casa Vostra. Igualment ha dit que aviat a Santpedor hi haurà més novetats sobre aquest tema.