Arran de l’evolució de la Pesta Porcina Africana (PPA) per Europa i les conseqüències devastadores que suposaria l’entrada de la malaltia a Catalunya, des del Departament d’Acció Climàtica, d’Alimentació i Agenda Rural (DACC) s’estan realitzant diverses actuacions per prevenir la introducció de la Pesta Porcina Africana al nostre territori.
Des del Servei de Prevenció en Salut Animal (SPSA) s’ha preparat un tríptic on s’explica la malaltia, la simptomatologia, com es pot transmetre, recomanacions de bioseguretat i mesures de vigilància adreçat tant a granges d’autoconsum o reduïdes com a nuclis zoològics. Consulteu-lo aquí
El Departament d’Acció Climàtica, d’Alimentació i Agenda Rural (DACC) recorda que la prevenció de la Pesta Porcina Africana és cosa de tots i que, per tant, és molt important que tots els agents implicats segueixin les instruccions i extremin les mesures de seguretat per evitar l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.