Posar en valor la cuina tradicional del territori a través d’un producte tan arrelat com són els esmorzars de forquilla. Aquest és l’objectiu de la campanya que Bages Turisme ha dut a terme durant tot el mes de març i que forma part de les accions de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, una distinció impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT).
La campanya ha comptat amb la participació de 12 restaurants de la comarca que ofereixen esmorzars de forquilla i ha inclòs diferents accions per apropar a tothom aquesta proposta gastronòmica. Tota la informació dels actes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia pot consultar-se al web somgastronomia.cat.
12 restaurants on degustar esmorzars de forquilla La campanya compta amb l’adhesió de 12 restaurants del Bages que habitualment ja ofereixen esmorzars de forquilla i que durant aquest mes de març han ofert als clients el seu plat estrella. Els restaurants i plats participants, que es poden consultar al web https://bagesturisme.cat/esmorzarsdeforquilla/, són els següents:
– Cal Miliu (Rajadell): patates emmascarades amb cansalada – Cal Batista (Mura): cigrons gratinats de Cal Carter – Les voltes de Talamanca (Talamanca): botifarra amb cigronets de Mura – Masia l’Abadal (Avinyó): callos de vedella amb cigronets – Restaurant Muntané (Navarcles): cigronets saltejats amb alls tendres, cansalada i botifarra – Cal Calet (Fonollosa): cigrons amb morro – Cal Jaume (Marganell): peus de porc a la cassola amb naps i herbes de Montserrat – Restaurant Sant Isidre (Sant Fruitós de Bages): botifarra amb mongetes de Castellfollit del Boix – Can Ferreroles Nou (Castellbell i el Vilar): peus de porc amb cigrons de Vilamerics – La Panxa (Santpedor): callos estofats amb verdures – El Timbaler (Santpedor): bacallà amb tomàquet natural i ous durs – Mas de la Sala (Sallent): capipota de vedella amb cigronets
En aquest sentit, es vol atraure visitants a les zones més rurals i aïllades, que és on sovint es troben els restaurants que ofereixen esmorzars de forquilla, i animar els turistes a gaudir de la natura, els paisatges de bosc i agrícoles i la gastronomia tradicional i de qualitat.