El Consell Comarcal destaca els esmorzars de forquilla de La Panxa i El Timbaler en la seva campanya de Bages Turisme

Dimecres, 26 de març de 2025

Posar en valor la cuina tradicional del territori a través d’un producte tan arrelat com són els esmorzars de forquilla. Aquest és l’objectiu de la campanya que Bages Turisme ha dut a terme durant tot el mes de març i que forma part de les accions de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, una distinció impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT).

La campanya ha comptat amb la participació de 12 restaurants de la comarca que ofereixen esmorzars de forquilla i ha inclòs diferents accions per apropar a tothom aquesta proposta gastronòmica. Tota la informació dels actes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia pot consultar-se al web somgastronomia.cat.

12 restaurants on degustar esmorzars de forquilla
La campanya compta amb l’adhesió de 12 restaurants del Bages que habitualment ja ofereixen esmorzars de forquilla i que durant aquest mes de març han ofert als clients el seu plat estrella. Els restaurants i plats participants, que es poden consultar al web https://bagesturisme.cat/esmorzarsdeforquilla/, són els següents:

– Cal Miliu (Rajadell): patates emmascarades amb cansalada
– Cal Batista (Mura): cigrons gratinats de Cal Carter
– Les voltes de Talamanca (Talamanca): botifarra amb cigronets de Mura
– Masia l’Abadal (Avinyó): callos de vedella amb cigronets
– Restaurant Muntané (Navarcles): cigronets saltejats amb alls tendres, cansalada i botifarra
– Cal Calet (Fonollosa): cigrons amb morro
– Cal Jaume (Marganell): peus de porc a la cassola amb naps i herbes de Montserrat
– Restaurant Sant Isidre (Sant Fruitós de Bages): botifarra amb mongetes de Castellfollit del Boix
– Can Ferreroles Nou (Castellbell i el Vilar): peus de porc amb cigrons de Vilamerics
La Panxa (Santpedor): callos estofats amb verdures
El Timbaler (Santpedor): bacallà amb tomàquet natural i ous durs
– Mas de la Sala (Sallent): capipota de vedella amb cigronets

En aquest sentit, es vol atraure visitants a les zones més rurals i aïllades, que és on sovint es troben els restaurants que ofereixen esmorzars de forquilla, i animar els turistes a gaudir de la natura, els paisatges de bosc i agrícoles i la gastronomia tradicional i de qualitat.

Darrera actualització: 26.03.2025 | 10:22