El conseller de Drets Socials visitarà Santpedor en el marc de la projecció del curt ‘Si el vers fos un refugi. Amb Arnau Baulenas’
- Es tracta d’un documental produït per la Fundació Miquel Martí i Pol que es podrà veure de forma gratuïta el dijous 18 d’abril a la Biblioteca de Santpedor a les 19.30 h, en un acte organitzat per Santpedor Art i Creació, i que comptarà amb l’actuació musical del protagonista i acompanyament de Cinto Espejo a la guitarra.
- Obriran i presentaran l’acte, l’Hble. Sr. Carles Campuzano i Canadés, conseller de Drets Socials; l’Il·lm. Sr. Agustí Comas Guitó, alcalde de Santpedor; la Sra. Carme Magem, representant de Santpedor Art i Creació (SAC); i la Sra. Montse Caralt, directora de la Fundació Miquel Martí i Pol. També hi assistirà l'Il·lm. Sr. Antoni Mas i Febrer, alcalde de Roda de Ter.
La Biblioteca de Santpedor acollirà aquest dijous a les 19.30 h la projecció del curtmetratge ‘Si el vers fos un refugi’, produïda per la Fundació Miquel Martí i Pol (MMP), en un acte organitzat per la Fundació i Santpedor Art i Creació (SAC), amb el suport de l’Ajuntament. Després de la projecció, hi haurà l’actuació musical del seu protagonista, Arnau Baulenas acompanyat de Cinto Espejo a la guitarra.
El documental explica l’experiència de l’Arnau Baulenas amb la poesia i el projecte d’inclusió a través de la cultura que va néixer fa 8 anys, quan l’Arnau iniciava cicle superior de primària (10 anys) a Roda de Ter.
Obriran i presentaran l’acte, l’Hble. Sr. Carles Campuzano i Canadés, Conseller de Drets Socials, l’Il·lm. Sr. Agustí Comas Guitó, Alcalde de Santpedor, la Sra. Carme Magem, representant de Santpedor Art i Creació, i la Sra. Montse Caralt, directora de la Fundació Miquel Martí i Pol. També hi assistirà l'Il·lm. Sr. Antoni Mas i Febrer, alcalde de Roda de Ter.
La projecció del documental compta amb el suport del Departament de Cultura, la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona.
Sinopsi i detalls del documental:
Cada any, la Fundació Miquel Martí i Pol organitza l’acte d’Homenatge Popular al poeta i convida als alumnes de les escoles del municipi a participar al recital de poesia que es fa al Teatre Eliseu (320 seients). Els alumnes s’apunten al recital de forma voluntària i la Fundació i l’escola treballen conjuntament per aportar els textos i les eines de treball per un bon recitat en veu alta.
El repte per l’escola, la família i la Fundació va iniciar-se quan l’Arnau Baulenas de 5è de primària, amb una deficiència severa provocada per un edema al cervell quan tenia dos anys, va expressar el seu desig de participar al recital per voluntat pròpia. A partir d’aquest moment, es van unir Fundació, escola i família per vetllar per la participació de l’Arnau a l’acte, i l’acte es va adaptar a l’Arnau i vam créixer tots. Es va crear una metodologia d’aprenentatge pròpia i adaptada. Des d’aleshores que l’Arnau, que ara té divuit anys, puja cada novembre a l’escenari a recitar un poema.
El 4 de novembre de 2023 la Fundació Miquel Martí i Pol va estrenar el curtmetratge de 30 minuts «Si el vers fos un refugi. L’Arnau» que permet conèixer l’experiència global i prendre l’Arnau i el projecte com un exemple. El documental inicia una gira l’any 2024 acompanyat d’un debat sobre la cultura i la inclusió social.
Fitxa tècnica:
Idea i direcció del projecte – Montse Caralt de Fundació Miquel Martí i Pol
Producció – Fundació Miquel Martí i Pol
Guió – Aniol Torrents i Sergi Sanz
Producció – Fundació Miquel Martí i Pol
Direcció de projecte – Montse Caralt
Realització i càmera – Aniol Torrents
Segon càmera – Pau Rodríguez
Postproducció – Aniol Torrents i Bea Torres
Postproducció de so i compositor musical – Hans Ludwig