Aquest passat dissabte dia 1 de Juliol es va celebrar la 2a Investidura de la Jove Confraria dels Vins del Bages (www.jcvb.cat). L’acte cerimonial es va realitzar al singular auditori de l’església del convent de Sant Francesc de Santpedor.
L’acte, que va ser conduït per la coneguda presentadora de televisió Míriam Santamaria va transcórrer amb total solemnitat.
Van ser investits, com a nous confrares de número, 9 socis que fa més de 2 anys que formen part de l’associació. També van ser investits els confrares de mèrit, persones que per la seva professió (empresaris, viticultors, enòlegs o particulars) estan vinculats i contribueixen amb el seu treball diari al creixement i a la difusió dels vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Aquest reconeixement va ser per l’Anna Berenguer (Celler Cooperatiu d’Artés), l’Eva Farré (secretària de la DO Pla de Bages) i pel Jaume Plans (propietari del Nou Celler de Sant Fruitós de Bages). Finalment es van investir els confrares d’honor, títol d’excepció que s’atorga a notables personalitats del món de la cultura, la política, l’economia o la ciència i que han demostrat el seu suport i estima incondicional als vins de la DO Pla de Bages. Aquests van ser l’Esteve Pintó (president de la patronal PIMEC Catalunya central), el Diego Alías (xef i propietari del restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí i guanyador del millor xef de l’any 2015) i l’il·lustríssim Xavier Codina (alcalde de Santpedor).
Per suposat, el compromís de tots els nous confrares investits va concloure amb una copa de vi de la varietat Picapoll (Pic 2016 del celler Solergibert).
L’alcalde, en el seu discurs, va fer referència d’un document recuperat que data de l’any 1300 on deixa palès que la vila de Santpedor té un passat vinícola rellevant.
El sopar de cloenda va tenir lloc a la terrassa de la sala Silenci de Manresa. La gastronomia, a càrrec del xef Eloi Sánchez del Restaurant Ca la Raquel, va estar a l’alçada de l’esdeveniment. Sota les estrelles d’un cel serè, una cinquantena d'assistents varen gaudir d'una bonica vetllada acompanyada de vins de la DO Pla de Bages.