El Servei Local d’Ocupació de Santpedor atèn 141 usuaris durant el 2014

Divendres, 6 de febrer de 2015

El Servei Local d'Ocupació de Santpedor va atendre 141 usuaris durant el 2014. El servei es va posar en marxa el mes de maig del 2013 amb l'objectiu d'assessorar i acompanyar les persones desocupades en el procés de reinserció al mercat de treball. El servei es va crear a Santpedor a partir d'un acord de col•laboració amb l'ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada en matèria de promoció econòmica, en base al qual el centre d'ocupació de Cal Gallifa cedeix la tècnica que s'encarrega d'aquesta àrea, dos dies a la setmana.
El servei d'inserció desenvolupa una tasca d'assessorament i suport en la realització d'un currículum i d'una carta de presentació ambdues, eines bàsiques per buscar feina. Els usuaris i usuàries que es dirigeixin al servei també rebran suport en la realització de tràmits amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), com ara la renovació de la demanda d'atur, la sol•licitud de cita prèvia o bé l'obtenció de qualsevol informe vinculat amb la vida laboral de l'interessat/a.
Un dels aspectes més importants rau en el fet que Santpedor podrà el•laborar una base de dades en la qual inclourà les persones que busquen feina, d'una banda, i fer la captació d'ofertes de feina provinents de les empreses del municipi, del Servei Local d'Ocupació i d'altres portals especialitzats, de l'altra. D'aquesta manera es disposarà d'una radiografia de permetrà encaixar l'oferta amb els interessos i perfils dels demandants.
Perfil dels usuaris atesos durant el darrer any
El nivell d'utilització del servei per sexes és força similar, malgrat que la majoria de les persones ateses al servei (76 del total de 141) van ser dones mentre que les 65 restants van ser homes. Pel que fa a l'edat, prop de la meitat dels usuaris es troben dins la franja compresa entre els 25 i els 44 anys (64 usuaris), seguida del grup d'edat format per la població de 45 a 65 anys (62 usuaris). El grup de població més jove, entre els 16 i els 24 anys, ha estat el menys representatiu, amb un total de 15 usuaris atesos.
En relació al nivell d'estudis, el grup més ampli (57) està format per persones que tenen el Graduat escolar, certificat d'estudis primaris o bé estudis primaris sense certificar. Un segon grup de 50 usuaris el composen persones que compten amb estudis secundaris obligatoris i postobligatoris o bé cicles formatius de grau mitjà i superior finalitzats. Només 14 persones acreditaven comptar amb estudis universitaris –diplomats o llicenciats- i 7 més amb formació pendent d'homologació.

Darrera actualització: 15.06.2017 | 17:24