L’Auditori Convent de Sant Francesc acull la presentació de l’associació els Fogons Gastronòmics del Bages

Dijous, 20 de febrer de 2014

Xefs de tot el Bages s'han trobat avui a Santpedor en el marc de la presentació de l'associació 'Els Fogons Gastronòmics del Bages'. L'acte ha tingut lloc a 2/4 de 11 del matí al Convent de Sant Francesc i ha estat presidit per l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà. La vila ha estat el lloc triat per la nova entitat, formada per un total de 26 restaurants, per presentar en societat i en un acte obert al públic aquest projecte que promocionarà la cuina de la comarca a través de les seves tradicions i celebracions gastronòmiques.

Santpedor ha cedit la seva "petita joia de la Corona", el Convent de Sant Francesc, a la nova associació per tal de presentar oficialment els objectius de la nova entitat davant un centenar d'assistents. Entre ells, els representants dels establiments que l'integren i les diferents organitzacions i institucions que hi donen suport: Valentí Roqueta, en nom de la DO del Pla de Bages; Joan Vinyes, Benvingut Aligué, president de la nova associació; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia i Joan Vinyes, president del Geoparc de la Catalunya Central a qui la nova associació apadrinarà les seves rutes gastronòmiques.

Durant el parlament d'obertura de l'acte, l'alcaldessa Laura Vilagrà, ha destacat la importància de la cooperació, també en un sector com el de la gastronomia i la restauració que, tradicionalment, "ha mostrat que és un dels sectors econòmics més justos, equitatius i sostenibles" i que ha demostrat la seva capacitat de creació de llocs de treball "que no es deslocalitzen".

D'altra banda, Vilagrà també ha recordat la importància de la gastronomia com a "transmissor de la cultura i tradicions locals, tant important en aquest moment transformació que viu el país i al qual vosaltres també hi esteu aportant el vostre gra de sorra".L'alcaldessa de Santpedor ha elogiat finalment el treball col•lectiu per tirar endavant un projecte i ha recordat que malgrat el Bages "ha estat tradicionalment una terra amb molt potencial, ningú ens ha regalat res, i tot allò que tenim ens ho hem hagut de guanyar treballant molt".

Darrera actualització: 15.06.2017 | 17:24