Santpedor va viure dissabte la primera jornada feminista del municipi, organitzada conjuntament entre la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i l’assemblea feminista Jerònimes.
La Jornada, que va tenir lloc a l’auditori del Convent de Sant Francesc, va comptar amb diversos actes amb l’objectiu d’aprendre, reflexionar, compartir idees i entre tota la ciutadania respondre a la pregunta: “Què és un municipi feminista?”.
La taula rodona va ser un dels actes centrals de la jornada, a partir del debat entre quatre dones feministes i persones destacades en diferents àmbits convidava a reflexionar sobre què defineix que un municipi sigui feminista. Durant la taula rodona, la politòloga Sílvia Aldavert va parlar de drets sexuals i reproductius i la filòsofa Mercè Otero va parlar sobre coeducació. Per la seva banda, l’arquitecta Adriana Ciocoletto va parlar d’urbanisme amb perspectiva de gènere i la sociòloga i activista Martina Marcet va parlar d’economia feminista. Les persones assistents van poder compartir les seves inquietuds a través d’un mural interactiu encapçalat per la pregunta: “I si fem de Santpedor un municipi feminista?”.
La Jornada Feminista es va encetar amb un taller de defensa personal per a dones, a càrrec de Pauline Bachnmann, professora de taekwondo (3r Dan) i de defensa personal. Els actes van destacar per ser intergeneracionals, amb propostes adreçades també als més petits, amb contes coeducatius a càrrec de la contacontes Martulina Divina. També hi va haver actes més lúdics com el vermut musical amb Lídia Uve, i artístics, amb l’espectacle Humans, una proposta de poesia, música i dansa que va cloure la Jornada.
Tant la regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, com l’assemblea feminista Jerònimes valoren molt positivament la rebuda d’aquesta primera Jornada feminista del municipi i el treball conjunt per fer-la possible. Martínez Amat assegura que “la intenció és que sigui una proposta anual per difondre el feminisme i arribar cada vegada a més públic”.