L’Ajuntament ha posat el punt final al llarg procés de tramitació dels planejaments que permetran tirar endavant els treballs d’urbanització del Mirador de Montserrat. Els propietaris i veïns d’aquest nucli, que històricament havia reivindicat homologar-se a la resta del municipi en aquest sentit, van ser testimonis de l’aprovació dels projectes de reparcel·lació i d’urbanització que es va aprovar durant el ple extraordinari celebrat a la capella de Sant Andreu.
El projecte d’urbanització, valorat en 5,2 milions d’euros, abasta les obres d’urbanització bà siques i complementà ries aixà com l’estesa dels serveis a tot el nucli residencial. L’ajuntament assumeix, d’entrada, el 22% del cost total de l’obra. La resta anirà a cà rrec dels propietaris, els quals pagaran en funció dels criteris de repartiment aprovats al sà de la comissió que ha intervingut durant tot el procés de redacció, tant del projecte d’urbanització com del de reparcel·lació. Aquest darrer document, aprovat també durant el ple d’ahir, és el que ha de servir per fixar les cà rregues econòmiques dels particulars, a partir la superfÃcie i caracterÃstiques de cada una de les parcel·les que hi ha al nucli, 294 en total.
Â
L’alcaldessa, Laura Vilagrà , va felicitar la comissió de propietaris i els tècnics responsables pels resultats de ‘la bona feina realitzada durant aquests anys a partir d’un treball conjunt que ha permès incorporar totes les aportacions sorgides durant el procés i que, en aquest darrer tram, també integra prà cticament en la seva totalitat les set al·legacions que s’han rebut als dos projectes’. Per a Vilagrà , ‘el repte important serà planificar l’execució de les obres prioritzant els sectors que estiguin més deteriorats aixà com plantejar solucions a aquells veïns que calgui ajudar perquè assumeixin el cost econòmic’.
Intensificació dels treballs durant aquest mandat
Durant el 2013 es va desenvolupar el projecte de reparcel·lació del Mirador l’objectiu d’adequar el Registre de la Propietat  Immobilià ria a la realitat fÃsica de totes i cada una de les parcel.les. Al cadastre, la majoria de les finques tenien unes mides i descripcions diferents a les que constaven tant a l’escriptura de compra-venda com a la parcel.la pròpiament. El treball de la comissió de reparcel·lació va permetre unificar aquestes dades i concretar el coeficient de participació que en relació al conjunt de la urbanització per a cada cas. Aquest és el document clau a partir del qual es calcularà la distribució de despeses que puguin ocasionar projectes que afectin tota la urbanització.
El projecte d’urbanització, presentat inicialment l’any 2012, ha estat modificat  substancialment arran de l’elevat cost econòmic que es derivava de determinades actuacions urbanÃstiques complementà ries que finalment es van descartar per donar lloc a la proposta definitiva, amb uns imports més ajustats. El procés de redefinició el va desenvolupar una comissió tècnica formada per dos veïns del Mirador, un tècnic proposat pels veïns i l’arquitecte redactor del projecte, que en van fer una revisió Ãntegra per ajustar-la a les possibilitats dels veïns. El projecte final es va presentar la tardor del 2013  als propietaris, la majoria dels quals hi van estar d’acord.Â