Santpedor dóna la benvinguda al grup de professors i estudiants europeus del programa Comenius

Dilluns, 3 de febrer de 2014
 
L’alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ha rebut aquest matí a la Capella de Sant Andreu la quarantena de joves estudiants de secundària que, des d’aquest diumenge, fan una estada al municipi en el marc del projecte Comenius, que finança la Comunitat Europea. Es tracta de nois i noies estudiants de secundària procedents d’instituts d’Alemanya, Portugal, Polònia, Rumania i Turquia els quals participen, juntament amb una seixantena més de joves de l’IES d’Auro, en la producció d’un musical que s’estrenarà aquest dijous al vespre a la sala Cal Llovet.La capella s’ha quedat petita per acollir els nois i noies que, acompanyats dels seus professors, viuran durant aquests dies amb famílies de Santpedor i de Castellnou. 
 
Tots ells participen al projecte de creació i producció de l’espectacle musical en el qual estan treballant des de fa mesos, en el marc del projecte Comenius, que impulsa l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE) a través de l’Agència Nacional Sòcrates, amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i l’entesa entre cultures europees a través de l’intercanvi i cooperació dels seus centres educatius.
 
Les arts escèniques són l’eix de la proposta que els centres dels sis països participants treballaran durant la vigència d’aquest projecte, que és de dos anys, i que consisteix en la creació i producció d’un musical que permeti als joves estudiants desenvolupar tots els papers d’un projecte artístic real: l’escenografia, la sonorització, l’escriptura dels guions, la confecció del vestuari i, com no, la interpretació. El muntatge té format de musical i aprofita l’esperit aventurer del personatge d’Alícia, creat per l’escriptor britànic Lewis Carrol, i immortalitzat posteriorment per la factoria Disney.La jove Alícia de Lewis Carrol es passeja per Turquia, Portugal, Alemanya, Rumania, Polònia ... i Santpedor. Durant el seu viatge musical, la protagonista té l’oportunitat de conèixer diferents elements sobre la cultura i les tradicions de cada un dels indrets que visita.
 
El coneixement mutu és, de fet, un dels objectius principals del programa Comenius que, amb aquest projecte en concret permetrà els nois i noies “trencar les fronteres per descobrir que a l’altre costat hi ha persones igual que nosaltres”. Així ho ha expressat el director de l’IES d’Auro, Jordi Vila, durant el parlament de benvinguda que ha pronunciat a la recepció d’aquest matí. Vila ha defensat la vigència del projecte Comenius que, a partir de l’intercanvi d’alumnes i professors, “té la virtut de combinar el rigor acadèmic amb l’enfortiment de les relacions humanes entre joves i adults de diferents països europeus”. Per als responsables del centre, el Comenius permet fer realitat l’objectiu “’d’obertura a món” que, durant els 17 anys de funcionament, ha practicat el centre i que ha permès la participació activa de 200 dels seus estudiants en diferents projectes al llarg d’aquest temps.
 
Al seu torn, l’alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ha destacat la importància de tenir una xarxa educativa de qualitat que asseguri la formació acadèmica però també l’educació en valors sòlids que contribueixin a la construcció d’una societat cohesionada. 
 
La recepció ha finalitzat amb un intercanvi d’obsequis i amb un esmorzar a la plaça Gran, al final del qual alumnes i professors s’han dirigit cap a Cal Llovet per tal d’iniciar els assajos de l’espectacle “Alice in Euroland” que estrenaran aquest dijous, 31 de gener, a les 8 del vespre.
Darrera actualització: 15.06.2017 | 17:24