Santpedor posa el nom de Jordi Falip a la caseta de guaita de l’Aiguamoll de la Bòbila

Dimecres, 27 d’octubre de 2021

El Ple ordinari d’octubre de l’Ajuntament de Santpedor, celebrat ahir a la Capella de Sant Andreu, va aprovar per unanimitat denominar la caseta de guaita de l’Aiguamoll de la Bòbila amb el nom d’“Aguait Jordi Falip” com a reconeixement a la tasca naturalista en la recuperació, conservació i protecció d’aquest espai natural de Santpedor.

Falip, que va morir ara fa un any, va ser un dels activistes impulsors de la transformació de l’Aiguamoll. Primer aturant la seva pèrdua donant a conèixer la importància de l’espai, després participant activament en la seva recuperació, i finalment participant activament en el manteniment, construcció d’infraestructures d’acollida i gaudi dels visitants i la recuperació de noves àrees a l’entorn de la làmina d’aigua. La seva trajectòria personal, de naturalista actiu, i també la seva trajectòria professional, han deixat una petjada profunda i inesborrable a l’Aiguamoll de la Bòbila i a Santpedor. Després de l’aprovació al Ple, la Capella de Sant Andreu va fer un fort aplaudiment en record a Falip i com a mostra d’escalf a la família, presents a la sessió.

Altres temes del Ple ordinari d’octubre

Santpedor va aprovar definitivament i per unanimitat del Ple la Declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) del jaciment arqueològic del Serrat Rodó, que es va aprovar inicialment al Ple del mes de maig. Es tracta d’una necròpolis del segle VIII-X ubicada al nord-est del nucli de Santpedor, entre el torrent de Sebarroja i el riu d’Or, al sud del camí de Llussà. L’objectiu de l’Ajuntament és vetllar per la protecció, conservació, difusió i foment d’aquest patrimoni.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar també per unanimitat la cessió de material de l’antiga residència municipal a la Fundació Sant Andreu Salut. Es tracta de 13 llits articulats i 11 matalassos de làtex, que van ser cedits el mes de maig a Creu Roja Manresa, però com que finalment no faran ús de tot el material, una part s’ha cedit a aquesta altra entitat sense ànim de lucre per afavorir la seva reutilització i donar-los un ús social al servei de persones que ho necessiten.

Santpedor iniciarà el procediment per a l’alienació de la finca de propietat municipal “Can Banús”, qualificada de bé patrimonial i situada al carrer Reverend Dr. Antoni Vila, a través del procediment de subhasta successiva. L’Ajuntament n'és titular després d’un embargament per impagament del deute derivat de realització d’actuacions de seguretat però no en vol mantenir la titularitat perquè no és apta per a la prestació de cap servei públic i requeriria una important inversió. El Ple va aprovar per 10 vots a favor (ERC, JxS, PM i SECP) i 2 abstencions (CUP) alienar la finca a través d’una subhasta i que el comprador assumeixi les obligacions de rehabilitació.

El Ple va aprovar ahir modificar el crèdit amb càrrec al romanent de tresoreria per a despeses generals extraordinàries per un import de 629.000€. Es tracta d’inversions que no es poden demorar fins a l’exercici 2022 i per les quals no existeix crèdit suficient al pressupost actual. Entre les inversions hi trobem la compra d’una màquina escombradora, un estudi de vulnerabilitat de les parcel·les del Mirador, l’aportació municipal a la pavimentació dels carrers del Mirador o la direcció d’obres de l’ampliació del Pavelló, entre d’altres. El dictamen es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, JxS) i l’abstenció de l’oposició (CUP, PM, SECP).

La moció per demanar la municipalització del servei de gestió i manteniment de les instal·lacions esportives no tira endavant

L’Ajuntament de Santpedor va debatre ahir al Ple una moció per la municipalització del servei de gestió i manteniment de les instal·lacions esportives municipals i de consergeria en altres equipaments, presentada pel grup municipal de la CUP.

La moció demanava emprendre la gestió directa de la totalitat del servei, que fins ara ha estat gestionat a través d’una empresa, aprofitant que el contracte ha arribat al seu límit aquest mes d’octubre, després de 8 anys. La moció no es va aprovar, al comptar amb 3 vots a favor (CUP i SECP), 8 vots en contra (ERC i JxS) i una abstenció (PM).

 

Darrera actualització: 27.10.2021 | 10:06