Santpedor s’adhereix a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Dijous, 26 de novembre de 2015

Santpedor ha preparat un taller sobre caracterització pública de residus per commemorar la Setmana Europa per a la Prevenció de Residus que es celebra fins el dia 29 de novembre. L’activitat proposada enguany consisteix en una sessió oberta al públic a partir de l’anàlisi i triatge d’una mostra de residus domèstics amb l’objectiu de comprovar que els criteris de reciclatge que s’utilitzen a les llars són els correctes. L’activitat és totalment gratuïta i es tindrà lloc aquest diumenge, a la plaça de Cal Llovet, a partir de 2/4 de 12 del matí.

 

Contribuir a millorar el reciclatge a nivell domèstic per tal de mantenir els resultats de la recollida selectiva porta a porta que el municipi va posar en marxa fa una dècada és l’objectiu principal d’accions com la que es portarà a terme aquest diumenge.

 

Seguint aquest criteri de millora continuada del sistema Porta a Porta, la regidoria de Medi Ambient està desenvolupant una campanya per tal de millorar el reciclatge al sector comercial. Durant aquesta tardor, l’Oficina de Reciclatge de Santpedor ha recollit suggeriments i propostes de millora per tal d’adequar la recollida selectiva a les necessitats dels establiments comercials.

 

El regidor de Medi Ambient de l’ajuntament de Santpedor, Josep Illa, ha explicat que aquest contacte directe amb el comerciant ‘ens permetrà resoldre dubtes, recollir suggeriments i assessorar cada comerç en el procés de millora de separació dels residus’. Les dades sobre la recollida comercial corresponents a l’any 2014 indiquen que es van reciclar un total de 202.540 quilos de Fracció Orgànica, 38.131 d’envasos i 75.091 de fracció paper-cartró. En percentatges, la recollida selectiva comercial representa un 22% del total de tones anuals reciclades de fracció orgànica, un 16% del total pel que fa als envasos i un 38% de la fracció paper-cartró. El rebuig comercial generat durant aquest període es va situar en els 434.720 quilos.

 

Deu anys de recollida Porta a Porta

Santpedor va ser un dels municipis capdavanters a Catalunya en l’aplicació del sistema de recollida Porta a Porta que avui ja funciona a més d’un centenar de pobles del país. Deu anys després de la seva posada en marxa, Santpedor ha consolidat un índex de recollida selectiva a l’entorn de 70%, molt per sobre de la mitjana catalana, situada en el 40%.

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. Durant aquests dies commemoratius, les institucions organitzen i intensifiquen esforços per tal de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 

 

Darrera actualització: 15.06.2017 | 17:24